• 5 dkg ovesné mouky
• 5 dkg nahrubo nakrájených lískových ořechů
• 1 lžička strouhané pomerančové kůry
• 12,5 dkg másla
• 12,5 dkg rozdrcených celozrnných keksů
• 4 nektarinky
• 1 pomeranč na šťávu
V předehřáté troubě pražíme na suchém plechu mouku 10 minut.
Pak ji necháme vychladnout, smícháme ji s oříšky a pomerančovou kůrou, přimícháme máslo a keksy a vše důkladně promícháme.
Do lehce vymazané formy dáme vrstvu nektarinek zalitou polovinou šťávy, posypeme polovinou směsi, na ni rozložíme nektarinky, zalijeme šťávou a posypeme zbytkem směsi.
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 180°C.
Studený dezert vyklopíme a před podáváním pouze prohřejeme.
Podáváme s bílým jogurtem.