• 200 g hrubé mouky
• 300 g hladké mouky
• špetka soli
• 20 g droždí
• 30 g cukru
• 60 g másla
• 2,5 dcl mléka
• 2 žloutky
• na náplň: 100 g másla + skořice + práškový cukr + 150-200 g mletých vlašských ořechů
Připravíme kvásek a necháme ho vykynou.
Do mísy nasypeme prosátou mouku, cukr, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a s vlažným mlékem vypracujeme těsto s kváskem a necháme dobře vykynout.
Potom těsto rozválímena plát, potřeme polotuhým máslem (abychom ho mohli dobře natřít v silnější vrstvě), těsto posypeme směsí ořechů, cukru a skořice, zavineme, uložíme na plech, stočíme do kruhu a po povrchu trochu nařízneme.
Pečeme nejprve v horké troubě, potom teplotu zmírníme, aby se věnec dobře propekl i zevnitř.