• 90 g hladké mouky
• 3 vejce
• 100 g moučkového cukru
• 1 vanilínový cukr
• 40 g Gustinu (kukuřičný škrob)
• 1 rovná lžička kypřícího prášku do pečiva
• 2-3 polévkové lžíce horké vody
• na náplň: 600 ml smetany ke šlehání + 1-2 lžíce moučkového cukru + 1 vanilínový cukr + 2 smeta-fixy + 150 g mletých ořechů (asi 3 polévkové lžíce ponecháme na posypání boku dortu)
• na posypání trocha práškového cukru s vanilkovou příchutí.
Mouku promícháme s gustinem a kypřícím práškem do pečiva.
Do pěny našleháme vejce, moučkový cukr, vanilínový cukr a vodu.
Do našlehané pěny krátce zapracujeme připravenou mouku.
Hladké těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm vyložené pečícím papírem, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě.
Upečený korpus necháme vychladnout, stáhneme pečící papír a korpus jednou prořízneme.
Suroviny na náplň kromě oříšků ušleháme dotuha.
Do šlehačky lehce vmícháme oříšky.
3/4 náplně natřeme na spodní korpus a lehce přiložíme druhý díl.
Boky dortu potřeme zbylou náplní a posypeme oříšky.
Z papíru vyrobíme šablony zajíčků, přiložíme na dort a sítkem posypeme cukrem.
Pak opatrně odstraníme šablony a dort uchováme v chladu.