• 5 žloutků
• 2,5 hrnku moučkového cukru
• 4 lžíce hladké mouky
• 1 lžička amonia (cukrářské droždí)
• půlky vlašských ořechů
• tuk na vymazání formiček
• šlehaná smetana na ozdobení
Droždí, žloutky a polovinu cukru utřeme do pěny a necháme uležet přes noc v lednici.
Druhý den přidáme zbytek cukru a mouku a z vzniklé směsi vyrobíme těsto.
Na vále uděláme asi tři milimetry tlustý obdélník a nožem z něj vykrájíme proužky asi 8x1,5 centimetru.
Ty pak vtlačíme do připravených a vymazaných formiček.
Naplněné rakvičky poskládáme na plech a zprudka pečeme v horké troubě.
Až těsto vyběhne, teplotu ztlumíme a zvolna dopečeme.
Vychladlé rakvičky pak naplníme půlkami vlašských ořechů, dozdobíme šlehačkou a můžeme podávat.