• 140 g hrubé mouky
• 120 g hladké mouky
• 100 g práškového cukru
• 1 vanilkový cukr
• 170 g másla
• 3 žloutky
• 110 g mletých vlašských ořechů
• na polevu: 200 g práškového cukru + 2 bílky + půl lžičky citrónové šťávy
• na ozdobu polovičky vlašských ořechů
Mouku smícháme s práškovým a vanilkovým cukrem, přidáme změklé maslo, mleté ořechy a žloutky a vše dobře promícháme.
Na pomoučeném válu těsto vyválíme, pomocí formiček z něj vykrajujeme hvězdičky a dáváme je na plech vyložený papírem na pečení.
V předehřáté troubě upečeme do růžova.
Ještě horké pečivo postříkáme pomocí cukrářského sáčku hustou polevou, do středu položíme půlky vlašských ořechů a necháme ve vlažné troubě zaschnout.