• 5 vajec
• 1 vanilkový cukr
• 250 g cukru krupice
• 100 g hladké mouky
• 100 g solamylu
• 1 lžička prášku do pečiva
• 3 lžíce kakaového prášku
• špetka soli
• na náplň: 500 g měkkého tvarohu + 500 ml smetany ke šlehání + 6 lžic moučkového cukru + 2 vanilkové cukry + 1 želatinový ztužovač + 1 sklenice višňového kompotu (700 g) + 1 dcl třešňovice + 6 lžic meruňkovo-jablečného džemu
• na ozdobu: hoblinky z hořké čokolády
Mouku, solamyl a prášek do pečiva smícháme a prosejeme.
Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.
Žloutky s oběma druhy cukru ušleháme do světlé husté pěny, do něj po částech vmícháme střídavě sypké suroviny a sníh, zlehka promícháme vařečkou, vlijeme do formy, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení a pečeme v přdehřáté troubě při 180°C asi 50 minut.
Pak necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň: tvaroh s cukrem a třemi lžícemi šťávy z kompotu vymícháme dohladka.
Smetanu ušleháme dotuha a krátce do ní vešleháme tvaroh.
Želatinový ztužovač vysypeme do větší mísy, zalijeme 100 ml višňové šťávy a půl minuty rychle šleháme metličkou.
Potom vmícháme 2 lžíce tvarohovo-šlehačkové směsi a pak po částech zbytek, dobře promícháme a podle chuti dosladíme.
Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozřízneme, spodní část korpusu pokapeme třetinou třešňovice, potřeme 2 lžícemi džemu a jednou čtvrtinou náplně.
Pak přiložíme prostřední plát, ten pokapeme ho druhou třetinou pálenky, potřeme 2 lžícemi džemu a naskládáme odpeckované višně z kompotu.
Višně pokryjeme druhou čtvrtinou krému a přikryjeme posledním plátem, opět pokapeme zbytkem pálenky, potřeme zbytkem džemu a celý dort ze všech stran potřeme krémem.
Trochu krému si necháme, nastříkáme ozdobně na povrch, ozdobíme višněmi, a posypeme hoblinkami čokolády.