• 1 kuře
• 1 plechovka piva (0,33 nebo 0,5 litru podle toho
• co se vám vejde do trouby)
• 3 lžíce oleje
• 3 lžíce sojové omáčky
• 1 lžíce chilli omáčky
• 2 lžíce medu
• 1 lžička chilli koření
• 4 rozmačkané stroužky česneku
• 1 lžička soli
Suroviny na marinádu - tedy olej, sojovou omáčku, chilli omáčku, med, chilli koření, česnek a sůl - smícháme a společně zahřejeme.
Teplou marinádou zalijeme omyté a osušené kuře v misce a důkladně ho ze všech stran v marinádě vykoupeme.
Necháme marinovat 1 hodinu.
Plechovku s pivem otevřeme, odlijeme asi 1 dl a do víčka uděláme ostrým nožem další dva otvory.
Plechovku postavíme na plech, na plechovku "posadíme" kuře a vložíme do trouby vyhřáté na 180 - 200°C.
Pečeme asi 40 minut do zlatova.
Během pečení můžeme kuře občas potřít zbylou marinádou.