• 200 g polohrubé mouky
• 5 vajec
• 200 g moučkového cukru
• půl prášku do pečiva
• na první náplň: 200 g umletých vlašských ořechů + 120 g moučkového cukru + 1 lžíce strouhaných piškotů + 120 g másla + 2 lžíce kakaa + 1 dcl rumu
• na druhou náplň: 250 g másla + 150 g moučkového cukru + 4-5 lžic jahodové šťávy
• 50 g tuku
• čokoláda na vaření
• několik lžic vroucí vody
Žloutky vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme.
Upečeme.
Smícháme mleté vlašské ořechy, piškotovou strouhanku, moučkový cukr, máslo, kakao a rum a tuto směs natřeme na vychladlé těsto.
Máslo s prosátým moučkovým cukrem ušleháme do pěny a po lžících přimícháme jahodovou šťávu.
Tuto směs natřeme na první náplň.
Povrch polijeme čokoládovou polevou.