Kuchařské recepty pro každého

Opilé jahodové řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g polohrubé mouky
5 vajec
200 g moučkového cukru
půl prášku do pečiva
na první náplň: 200 g umletých vlašských ořechů + 120 g moučkového cukru + 1 lžíce strouhaných piškotů + 120 g másla + 2 lžíce kakaa + 1 dcl rumu
na druhou náplň: 250 g másla + 150 g moučkového cukru + 4-5 lžic jahodové šťávy
50 g tuku
čokoláda na vaření
několik lžic vroucí vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem do pěny, přidáme prášek do pečiva, mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme.
Upečeme.
Smícháme mleté vlašské ořechy, piškotovou strouhanku, moučkový cukr, máslo, kakao a rum a tuto směs natřeme na vychladlé těsto.
Máslo s prosátým moučkovým cukrem ušleháme do pěny a po lžících přimícháme jahodovou šťávu.
Tuto směs natřeme na první náplň.
Povrch polijeme čokoládovou polevou.
Opilé jahodové řezy
Opilé jahodové řezy