Kuchařské recepty pro každého

Opilé fazole s krevetami

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g bílých fazolí
200 g loupaných malých krevet
100 g pršutu
1 paprika lusk
2 menší cibule
200 ml bílého suchého vína
2 lžíce olivového oleje
provensálské koření
rozmarýn
1 stroužek česneku
sůl
smetana
chleba
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
24 hodin předem namočíme fazole do půl litru bílého vína a půl litru vody.
Na čtvrtky nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji a přidáme na nudličky nakrájený pršut, krevety, papriku a česnek utřený se solí.
Lehce podusíme a smícháme s fazolemi uvařenými na měkko.
Osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a zalijeme smetanou.
Podusíme ještě 5 minut a můžeme podávat.
Opilé fazole s krevetami
Opilé fazole s krevetami