• polenta
• cibule
• česnek
• konzerva rajčat
• cuketa
• červená paprika
• čerstvé byliny dle chuti (bazalka
• tymián
• oregáno
• petrželka)
• bazalkové pesto
• olivová pasta (nebo černé olivy)
• sůl
• pepř
• olivový olej
Polentu buď koupíme již hotovou ve tvaru knedlíku a nakrájíme ji na kolečka asi 1,5 centimetry široká, nebo ji uvaříme dle návodu na obalu, nalijeme na plech, necháme ztuhnout a nakrájíme na kousky asi 10×10 centimetrů.
Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky, osmahneme do křupava na olivovém oleji, přidáme na plátky krájený česnek, lehce orestujeme, přidáme papriku na proužky, později vložíme cuketu (tu nejprve s předstihem nakrájíme na kostičky, posolíme, necháme alespoň deset minut odpočinout.
Pak vodu z cukety odsajeme čistou utěrkou).
Přidáme čerstvé bylinky a po chvilce konzervu rajčat a olivovou pastu nebo černé olivy, osolíme, opepříme, necháme podusit a odstavíme ze sporáku.
Mezitím na rovné pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme z obou stran nakrájenou polentu.
Pak polentu z vrchní strany namázneme bazalkovým pestem, položíme na ni kopeček připravené zeleniny a trochu nakrájené mozzarely a ozdobíme bylinkami.