• 0,5 šálku bílého vinného octa
• 2 polévkové lžíce najemno nakrájené šalotky
• 1 polévková lžíce jemně nasekaného čerstvého estragonu
• 2 polévkové lžíce vody
• 4 žloutky
• 1 šálek zahřátého másla
• půl lžičky citronové šťávy
• sůl
• bílý pepř
Šalotku zalijeme v kastrolku octem, přidáme zhruba polovinu estragonu, přivedeme k varu, stáhneme plamen a pak vaříme zhruba 3 minuty, dokud se ocet téměř nevyvaří.
Pak sundáme z ohně a necháme trochu vychladnout.
Přidáme vodu a žloutky, metličkou vyšleháme tak, aby omáčka zhoustla a následně přiléváme za stálého šlehání máslo.
Jakmile je omáčka správně hustá, přidáme citronovou šťávu a zbytek estragonu a dochutíme solí a pepřem.