Kuchařské recepty pro každého

Ohnivá pánev

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g vepřového plecka
400 g kuřecích řízků
200 g klobásky
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce
4 cibule
6 stroužků česneku
200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných
50 ml olivového oleje
2 chilli papričky
1 pórek
100 ml piva
1 kelímek strouhaného křenu
sůl
mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky, žampiony a restujeme 3 až 5 minut.
Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme.
Přidáme plechovku fazolí (dle potřeby i s trochou nálevu ) a prohřejeme.
Okořeníme dle chuti.
Podáváme ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem a hranolky nebo opečenými brambory.
Ohnivá pánev
Ohnivá pánev