• 200 g vepřového plecka
• 400 g kuřecích řízků
• 200 g klobásky
• 1 červená paprika
• 1 zelená paprika
• 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce
• 4 cibule
• 6 stroužků česneku
• 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných
• 50 ml olivového oleje
• 2 chilli papričky
• 1 pórek
• 100 ml piva
• 1 kelímek strouhaného křenu
• sůl
• mletý pepř
Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriky, žampiony a restujeme 3 až 5 minut.
Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme.
Přidáme plechovku fazolí (dle potřeby i s trochou nálevu ) a prohřejeme.
Okořeníme dle chuti.
Podáváme ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem a hranolky nebo opečenými brambory.