• 500 g bílého zelí
• 100 g vařené šunky
• 50 g slaniny
• 2 cibule
• 1 lžíce másla
• 1 lžička kmínu
• sůl
• pepř
• 1 l masového vývaru
• 50 g nastrouhaného sýra typu Gruyère
Zelí očistíme, listy otrháme a nakrájíme na jemné nudličky.
Na rozehřátém másle osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidáme nakrájenou cibuli a lehce osmahneme.
Přidáme nakrájené zelí a podusíme.
Okořeníme kmínem a pepřem, přilijeme masový vývar, osolíme a přikryté vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
Nakonec přidáme šunku nakrájenou na nudličky a ještě krátce povaříme.
Při podávání porce obwaldské zelné polévky posypeme kmínem.
Nastrouhaný sýr podáváme odděleně.