• 1 konzerva bílých fazolí (850 ml)
• 1 cibule,2 mrkve,3 lžíce oleje
• 1 l masového vývaru
• 200 g makarónů
• sůl
• pepř
• 4 rajčata
• 8 plátků bagety
• pesto
Fazole slijeme a necháme v sítu okapat.
Cibuli oloupeme a nasekáme.
Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky.
Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém podusíme cibuli a mrkev.
Přidáme fazole, přilijeme vývar a necháme povařit asi 10 minut při mírné teplotě.
Makaróny nalámeme na menší kousky a dáme vařit do slané vody dle návodu na obalu.
Mezitím spaříme a oloupeme rajčata a přidáme do polévky na poslední 3 minuty varu, aby se prohřála.
Z polévky vyndáme polovinu zeleniny a zbytek rozmačkáme na kaši.
Makaróny slijeme a přidáme do polévky spolu se zeleninou, kterou jsme předtím vyndali.
Polévku dochutíme solí a pepřem.
Plátky bagety opečeme z obou stran v 1 lžíci oleje a pak je slabě pomažeme pestem.