Kuchařské recepty pro každého

Nesmažený květák

Potřebujeme tyto suroviny:
1 menší květák
2/3 hrnku strouhanka
půl lžičky prolisovaného česneku
1 lžička mleté papriky
2 vejce
půl hrnku nastrouhaného sýra
sůl
pepř
rostlinný olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Květák umyjeme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě (cca 5 minut).
Uvařené růžičky scedíme a ihned opláchneme pod tekoucí studenou vodou.
Ve větší misce smícháme najemno nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl, pepř, česnek a mletou papriku.
V druhé misce pořádně rozšleháme vajíčka.
Plech vyložíme papírem na pečení a jemně ho potřeme rostlinný olejem.
Růžičky květáku obalíme postupně ve vajíčku a pak ve směsi sýra a strouhanky a poklademe na papír.
Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 200°C dorůžova (cca 15-20 minut).
Nesmažený květák
Nesmažený květák