• 600 g tvrdých meruněk
• 375 ml bílého vína
• 375 ml meruňkového nektaru nebo džusu
• 30 g solamylu
• 80 g cukru
• 1 balení vanilínového cukru
• 1 celá skořice
• dle chuti: trochu citronové šťávy
Meruňky opereme, rozpůlíme, vypeckujeme a na chvíli dáme do vroucí vody.
Prudce zchladíme, stáhneme slupku a nakrájíme na měsíčky.
Bílé víno smícháme s meruňkovým nektarem.
Odebereme 100 ml tekutiny, ve které dobře rozpustíme Solamyl.
Do zbylé tekutiny přidáme cukr, vanilínový cukr a skořici a dáme vařit.
Rozmíchaný Solamyl přilijeme do vařící se směsi.
Přidáme meruňky a za stálého míchání necháme zhoustnout (asi 5 minut).
Polévku dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.