• 300 g rýže
• 200 g olihní
• 200 g mušlí
• 200 g menších raků
• 1 cibule
• 200 g rajčat
• 3 stroužky česneku
• 40 g másla
• 1 dcl olivového oleje
• 1,5 dcl bílého suchého vína
• sůl
• pepř
• petrželka
Na oleji do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený česnek, na proužky nakrájené očištěné olihně, očištěné nakrájené mušle a raky a vše osmahneme.
Pak přidáme oloupaná nakrájená rajčata.
Zvlášť ve vodě uvaříme do poloměkka rýži, scezenou a osolenou ji přidáme k ostatnímu, přidáme víno a dusíme.
V případě potřeby trochu podlijeme.
Hotové dochutíme solí a pepřem a přidáme nasekanou petrželku.