• 2 menší králičí zadky i se hřbetem
• jedlové a jalovcové větvičky
• 1/2 litru vinného octa
• 100 g cibule
• 10 pepřů
• 1 bobkový list
• 3 hřebíčky
• 80 g másla
• 80 g syrového sádla
• 20 g mouky
• sůl
• vývar
Zadky a hřbet králíka očistíme, odblaníme, obložíme jedlovými a jalovcovými větvičkamí, svážeme provázkem a pověsíme na noc na chladné vzdušné místo.
Další den větvičky odstraníme, maso očistíme, naložíme na den do vinného octa se solí, nakrájenou cibulí, pepřem, bobkovými listem a několika hřebíčky.
Před pečením rozpálíme v pekáči trochu nakrájeného syrového sádla a másla.
Pak vyndáme králíka z octa, připadně trochu osolíme, dáme do pekáče a pečeme.
Během pečení potíráme králíka octem, ve kterém byl naložen, a podléváme vařící vodou, aby nevyschl.
Měkkého králíka vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, rozředíme vývarem a povaříme.
Nakrájeného králíka podáváme s procezenou omáčkou a opečenými brambory.