• 1 kg libovějšího vepřového bůčku bez kosti
• sůl
• kmín
• voda
• na nádivku: 3 housky
• 3 vejce
• 125 ml mléka
• sůl
• muškátový květ
• petrželová nať
Nádivku připravíme tak, máslo utřeme se žloutky do pěny, trochu osolíme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, dochutíme špetkou muškátového květu a opatrně vmícháme navlhčené kostky žemlí.
Pak vmícháme tuhý sníh z bílků.
Bůček naklepeme a prořízneme v něm kapsu, kterou uvnitř osolíme a do 3/4 naplníme nádivkou.
Kapsu zašijeme nebo spíchneme jehlami a bůček na povrchu osolíme a posypeme kmínem.
Maso vložíme kůží dolů do pekáče, podlijeme malým množstvím horké vody a přikryté pečeme v předehřáté troubě vyhřáté při 200°C.
Jakmile se bůček zapeče, obrátíme jej, kůži nařízneme na proužky a maso dále pečeme odkryté.
Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou.
Upečený nadívaný bůček nakrájíme na plátky.