Kuchařské recepty pro každého

Nadívaný vepřový bůček

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg libovějšího vepřového bůčku bez kosti
sůl
kmín
voda
na nádivku: 3 housky
3 vejce
125 ml mléka
sůl
muškátový květ
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nádivku připravíme tak, máslo utřeme se žloutky do pěny, trochu osolíme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, dochutíme špetkou muškátového květu a opatrně vmícháme navlhčené kostky žemlí.
Pak vmícháme tuhý sníh z bílků.
Bůček naklepeme a prořízneme v něm kapsu, kterou uvnitř osolíme a do 3/4 naplníme nádivkou.
Kapsu zašijeme nebo spíchneme jehlami a bůček na povrchu osolíme a posypeme kmínem.
Maso vložíme kůží dolů do pekáče, podlijeme malým množstvím horké vody a přikryté pečeme v předehřáté troubě vyhřáté při 200°C.
Jakmile se bůček zapeče, obrátíme jej, kůži nařízneme na proužky a maso dále pečeme odkryté.
Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou.
Upečený nadívaný bůček nakrájíme na plátky.
Nadívaný vepřový bůček
Nadívaný vepřový bůček