• 1,5 kg candáta
• 3 citróny
• 50 g kořenové petržele
• 50 g cibule
• pepř
• sůl
• 50 g slaniny
• 1 lžíce máslové jíšky
• 2 dcl hovězího vývaru
• na nádivku: 400 g candátího masa + játra z candáta + 50 g másla + 2 žloutky + 50 g strouhanky + 50 g strouhaného ementálu + snítka petrželové natě + špetka muškátu + špetka pepře + sůl
Celého candáta (bez žaber) marinujeme 10 hodin ve vodou rozředěné citrónové šťávě ze 3 citrónů se solí, pepřem, strouhankou, cibulí a petrželí.
Pak osušenou rybu vyplníme nádivkou (syrové maso bez kůže a kostí umeleme a smícháme s ostatními surovinami), sešijeme, uložíme na pekáč, obložíme plátky slaniny a za občasného podlévání vývarem, který jsme zahustili jíškou, upečeme.