• 4 pstruzi
• 4 větší plátky slaniny
• 1 cibule
• 1 rajče
• 40 g másla
• sůl
• pepř
• pár větviček tymiánu
• petrželka
• šťáva z 1 citronu
• 1 citron
Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a zalijeme šťávou z půlky citronu a necháme v chladu půl hodiny odležet.
Celý citron nakrájíme na plátky, rajče a cibuli.
Ryby osušíme, zevnitř opepříme, naplníme kolečky cibule, rajčat a citronu, snítkami petrželky a tymiánu a do každého dáme plátek másla.
Každého pstruha obtočíme plátkem slaniny, položíme na ni kolečko citronu a sepneme párátkem.
Ryby dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.