• 4 dvojité skopové kotletky
• půl lžičky pepře
• 3 lžíce rozpuštěného másla
• dále na nádivku:
2 celá kuřecí játra
• 2 lžíce másla
• 3 šalotky
• jemně nakrájené
• 4 velké žampióny nakrájené na kostičky
• 2 lžíce jemně nakrájené petrželky
• 1 plátek anglické slaniny nakrájené na kostičky
• sůl
• 4 lžíce suchého vermutu
• 1 rozšlehaný žloutek
• 1 lžíce koňaku
V kotletách vytvoříme kapsu a odřízneme tučné maso po okrajích.
Játra osmahneme na másle a poté je rozřízneme na menší kousky.
Přidáme šalotku, houby, slaninu, petrželku a sůl.
Zeleninu necháme změknout, dolijeme vermut a zvolna prohřejeme.
Pak sundáme z ohně, přidáme žloutek s koňakem a pořádně rozmícháme.
Připravené kapsy v kotletách naplníme směsí a sešpendlme párátky.
Lehce opepříme a zakryté grilujeme na mírném ohni asi 8 minut.
Po otočení potřeme rozpuštěným máslem a grilujeme dalších 6 - 8 minut.