• 1 kuře cca 1 kg
• 1 malá červená cibule
• 150 g žampiónů
• 20 g másla
• 200 g vnitřku vinné klobásy
• 1 vejce
• sůl
• pepř
• majoránka
• 1 stroužek česneku
• 50 g strouhanky
• slaná voda k potírání
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Houby očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky.
Rozpustíme máslo a cibuli a houby na něm podusíme.
Potom rozmícháme vnitřek vinné klobásy s vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou a přidáme prolisovaný česnek.
Zahustíme strouhankou a vše důkladně promícháme.
Kuře omyjeme, osušíme, dutinu naplníme připravenou nádivkou a zašijeme kuchyňskou nití.
Povrch masa osolíme a opepříme.
Kuře pečeme ve vyhřáté troubě za častého podlévání, dokud nemá kůrčičku.