• 4 hovězí plátky
• 50 g slaniny
• 1 cibule
• 1 sádlo
• na nádivku: 2 velké lžíce rýže + 1 cibule + 2 lžíce nakrájených hub + sůl + pepř
Nádivku připravíme tak, že rýži dvakrát spaříme horkou vodou, promícháme s cibulí osmaženou na části slaniny, přimícháme nakrájené houby a osolíme a opepříme.
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a na každý položíme lžíci nádivky, plátek zabalíme a ovážeme nití.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme naplněné plátky, podlijeme trochou vody a za občasného podlévání dusíme do měkka.
Z hotových plátků odstraníme nitě a omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme.
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.