• 1 husí prsíčka (500 g)
• 200 g telecích jater
• 1 cibule
• 125 ml smetany
• 1 lžíce másla
• sůl
• pepř
• 1 lžička ostré hořčice
• 1 houska
• 4 lžíce nasekané petrželky
• na omáčku: 125 ml l bílého vína + 125 ml zakysané smetany
Vykostěná prsíčka potřeme solí, pepřem a hořčicí.
Hosku nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany.
Játra s oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a asi 3 minuty smažíme na horkém másle.
Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujeme.
Husí prsíčka naplníme touto nádivkou, převážeme nití a pečeme ve vhodné zapékací míse při 175°C asi 60 minut.
Během pečení častěji propichujeme kůži, aby byla křupavá a občas poléváme bílým vínem.
Z vypečené šťávy sbíráme tuk.
Z upečeného masa odstraníme nit.
Vypečenou šťávu povaříme s kyselou smetanou, dokud omáčka varem lehce nezhoustne a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s dušeným červeným zelím s jablky a bramborovými knedlíky.