Kuchařské recepty pro každého

Myslivecký guláš s houbami

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g srnčí plece (jelení
daňčí)
sůl
pepř
80 g oleje
200 g cibule
1 lžíce mleté papriky
50 g rajčatového protlaku
drcený kmín
5 dl vývaru z masoxu
400 g čerstvých hub
drcený jalovec
citronová kůra
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Odležené maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
Na horkém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, zaprášíme mleto paprikou, vložíme nakrájené maso a prudce osmahneme.
Přidáme rajčatový protlak, drcený kmín, podlijeme částí vývaru a dusíme doměkka.
Když je maso téměř hotové, přidáme nakrájené houby, drcený jalovec, dolijeme vývarem a dodusíme.
Dochutíme solí, pepřem a dobře omytou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Podáváme nejlépe s houskovými knedlíky.
Myslivecký guláš s houbami
Myslivecký guláš s houbami