• 750 g srnčí plece (jelení
• daňčí)
• sůl
• pepř
• 80 g oleje
• 200 g cibule
• 1 lžíce mleté papriky
• 50 g rajčatového protlaku
• drcený kmín
• 5 dl vývaru z masoxu
• 400 g čerstvých hub
• drcený jalovec
• citronová kůra
Odležené maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
Na horkém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, zaprášíme mleto paprikou, vložíme nakrájené maso a prudce osmahneme.
Přidáme rajčatový protlak, drcený kmín, podlijeme částí vývaru a dusíme doměkka.
Když je maso téměř hotové, přidáme nakrájené houby, drcený jalovec, dolijeme vývarem a dodusíme.
Dochutíme solí, pepřem a dobře omytou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Podáváme nejlépe s houskovými knedlíky.