• 600g zvěřiny bez kostí (jelen
• srnec divočák zajíc)
• 60g slaniny
• 2-3 menší cibule mletá sladká paprika
• 2 lžíce rajčatového protlaku
• mletý pepř kmín
• sůl majoránka
• 6-7 středné velkých hříbků
• vývar podle potřeby
• 2lžíce hladké mouky
• "bylinkové" koření (okurky
• cibule
• petrželka)
• 1-2 stroužky česneku
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova.
Potom přidáme a zpěníme sladkou mletou papriku, vmícháme rajčatový protlak a na kostky nakrájené maso ze zvěřiny, pepř, kmín, sůl a dusíme za občasného podlévání vodou, až je maso napůl měkké.
Potom guláš vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a dusíme do měkka.
Před dokončením přidáme pokrájené hříbky, jemně nakrájenou bylinkovou směs, utřený česnek a majoránku.
Jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo chléb.