Kuchařské recepty pro každého

Myslivecké řízky

Potřebujeme tyto suroviny:
5 řízků z hovězího plecka (po 120 g každý)
50 g slaniny
50 g mouky
30 g sádla
80 g zeleniny
40 g cibule
sůl
1 jalovec
2 nová koření
5 zrnek pepře
tymián
bobkový list
10 g kaparů
0,5 dcl červeného vína
10 g cukru
šťáva z půlky citronu
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Řízky zprudka osmahneme.
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a koření a chvilku podusíme.
Pak přidáme řízky a dusíme (podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem).
Až budou řízky měkké, vyndáme je, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a procedíme.
Před podáváním přidáme do omáčky kapary, citronovou šťávu, víno a cukr.
Myslivecké řízky
Myslivecké řízky