• 5 řízků z hovězího plecka (po 120 g každý)
• 50 g slaniny
• 50 g mouky
• 30 g sádla
• 80 g zeleniny
• 40 g cibule
• sůl
• 1 jalovec
• 2 nová koření
• 5 zrnek pepře
• tymián
• bobkový list
• 10 g kaparů
• 0,5 dcl červeného vína
• 10 g cukru
• šťáva z půlky citronu
• vývar
Řízky zprudka osmahneme.
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a koření a chvilku podusíme.
Pak přidáme řízky a dusíme (podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem).
Až budou řízky měkké, vyndáme je, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a procedíme.
Před podáváním přidáme do omáčky kapary, citronovou šťávu, víno a cukr.