Kuchařské recepty pro každého

Myslivecká svíčková

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg hovězí svíčkové
100 g anglické slaniny
300 g čerstvých žampiónů
200 g cibule
20 g oleje
1 dcl červeného vína
0,5 dcl koňaku
sůl
20 g červené sladké papriky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Menší svíčkovou nařežeme po délce tak, aby vznikl otvor – kapsička, kterou naplníme směsí cibule, papriky a žampiónů, které jsme podusili na oleji.
Naplněnou svíčkovou obalíme do tenkých plátků anglické slaniny, stáhneme nití a upečeme do růžova.
Podléváme šťávou, do které přilijeme červené víno a koňak.
Podáváme obložené vařenými brambory posypanými nadrobno nakrájenou zelenou petrželovou natí a ozdobené šlehačkou a brusinkami.
Myslivecká svíčková
Myslivecká  svíčková