Kuchařské recepty pro každého

Myslivecká roláda ze jeleního masa

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg jeleního hřbetu
120 g uzené slaniny
2 větší cibule
4 stroužky česneku
125 g másla
sůl
drcený černý pepř
4 kuličky jalovce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso vykostíme, odblaníme, umyjeme, rozřežeme na plát, který posypeme roztlučeným jalovcem a na několik hodin uložíme v chladu.
Pak maso naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme na plátky nakrájenou cibulí, obložíme plátky slaniny, stočíme a svážeme nití.
Na rozehřátém másle dusíme přikryté asi 40 minut - občas maso otočíme.
Podáváme s dušenou zeleninou a houskovými knedlíky.
Myslivecká roláda ze jeleního masa
Myslivecká roláda ze jeleního masa