• 200 g zvěřiny (přední maso srnčí
• jelení
• daňčí
• mufloní)
• 200 g zvěřinových nebo hovězích kostí
• 2 l vody
• nové koření
• celý pepř
• kousek cibule
• 100 g kořenové zeleniny
• 50 g hub
• 4 lžíce sterilovaného hrášku
• 20 g másla
• 60 g domácích nudlí
• masox
• pažitka
• sůl
Zvěřinu a kosti očistíme, spaříme vařící vodou, opláchneme, zalijte studenou vodou, přidáme sůl, cibuli, pepř a nové koření, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni, až maso změkne.
Dvacet minut před koncem varu přidáme mrkev, celer a petržel.
Očištěné houby nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, přidáme do procezeného vývaru a krátce povaříme.
Z kostí obereme maso, to nakrájíme na kousky a přidáme do vývaru současně s okapaným sterilovaným hráškem a nudlemi (které jsme uvařili v osolené vodě, propláchli studenou vodou a nechali okapat).
Podle potřeby dolijeme horkou vodou na objem 1,3 l, dochutíme masoxem a už jen velmi krátce povaříme.
Při podávání posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.