• 120 g mletého masa (polovina vepřového a polovina hovězího)
• 25 g cibule
• 200 g brambor
• 1 vejce
• 20 ml oleje
• 65 g rajčat
• 3 g rajského protlaku
• 10 g hladké mouky
• 10 g tvrdého sýra
• 0,05 l mléka
• 8 g petržele
Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, necháme vařit 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme petržel a nakrájená rajčata.
Brambory nakrájené na plátky napolo usmažíme.
Do mísy dáme střídavě vrstvy brambor a mletého masa, nahoru dáme plátky rajčat.
Dusíme v troubě, polijeme omáčkou z mouky, mléka a vejce, navrch nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct.