• 200 g polohrubé mouky
• 50 g hladké mouky
• 80 g moučkového cukru
• 1 vanilkový cukr
• 1 lžička prášku do pečiva
• 1 lžička jedlé sody
• špetka soli
• 2 vajíčka
• 200 ml mléka
• 80 ml oleje
• pár kapek vanilkové aroma
• na puding: 400 ml mléka + 1 balíček čokoládového pudinku + 3 lžíce cukru krystal
Z mléka uvaříme hustý pudink a necháme ho úplně vychladnout.
Když je pudink vychladlý, začneme připravovat těsto.
V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience a v druhé všechny tekuté (stačí promíchat pouze ručně metličkou).
Když jsou tekuté suroviny dobře spojené, přes sítko k nim postupně prosejeme sypkou směs.
Vzniklé vláčné těsto dáváme do košíčků pomocí naběračky, nejprve vyplníme pouze dno košíčků, pak lžičkou vložíme do středu trochu ztuhlého pudinku a zalijeme ho zbylým těstem.
Muffiny pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nebudou krásné zlatavé.
Prvních 15 minut však neotvíráme troubu, jinak by se mohlo stát, že nafouknuté kopečky splasknou.