• 450 g špaldové hladké mouky
• 250 g Hery
• 250 g
strouhané mrkve
• 1 prášek do pečiva
• sůl
• na náplň: 4 stonky rebarbory + 4 jahody + 150 g třtinového cukru
Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva a špetku soli, důkladně promícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a na menší kousky nakrájenou Heru a vypracujeme hladké, nelepivé těsto.
To necháme odpočívat asi hodinu v lednici.
Mezitím připravíme náplň: rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zasypeme cukrem a při mírné teplotě rozvaříme zcela doměkka (pokud se vyvaří hodně tekutiny, přidáme trošku vody.
Výsledná směs by měla být hustá jako marmeláda).
Přidáme nadrobno nasekané jahody, ještě 2 minuty povaříme a necháme vychladnout.
Na pracovní desce lehce posypané moukou vyválíme těsto na tloušťku maximálně půl centimetru a z něj vykrajujeme kolečka.
Do středu kolečka dáme lžičku rebarborové náplně, přehneme a okraje pořádně přitlačíme k sobě.
Pečeme v předehřáté troubě pro 160°C dorůžova (asi 25 minut).