Kuchařské recepty pro každého

Mrkvové knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g polohrubé celozrnné mouky
100 ml sójového mléka
1 vejce
5 g droždí
4 střední mrkve
sůl
nasekaná petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z menšího množství vlažného mléka, droždí a mouky připravíme kvásek, který necháme vykynout.
Ze zbylé mouky, připraveného kvásku, vejce, soli a mléka zaděláme těsto, do kterého zamícháme na kostky nakrájenou a předvařenou mrkev a nasekanou petrželku.
Těsto lehce zaprášíme moukou a necháme v teple vykynout.
Pak těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme šišky, které vaříme v osolené vodě 20-25 minut.
Během varu knedlíky obracíme.
Po vyndání knedlíky vidličkou propícháme a rozkrájíme na plátky.
Mrkvové knedlíky
Mrkvové knedlíky