• 150 g jahod
• 30 g moučkového cukru
• 2 listy želatiny
• 2 lžíce koňaku nebo meruňkového likéru
• 1/4 litru studené šlehačky. Na ozdobu 1/3 litru studené šlehačky
• 4 pěkné jahody
Dezertní misky dejte do chladničky a nechte je tam dobře prochladit.
Jahody rozmačkejte s moučkovým cukrem a protlačte sítkem.
Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě a rozpusťte v teplém koňaku nebo likéru.
Přidejte jahodové pyré, smíchejte a nechte vychladnout.
Ušlehejte tuhou šlehačku, opatrně ji smíchejte s jahodami a krém rozdělte do misek.
Přikryté dejte do mrazáku.
20 minut před podáváním přendejte misky do ledničky, krém ozdobte šlehačkou a celými jahodami.