• 1 pomeranč
• 4 vejce
• 200ml smetany ke šlehání
• 100g cukru
• 1 vanilkový cukr
• 40ml pomerančového likéru
• cukr na posypání
• 3 lžíce mandlových lupínků
• mátu
Z pergamenového papíru vystřihneme manžety asi 30cm dlouhé a 10cm široké.
Každou připevníme na formičku o obsahu asi 1/8 l a průměru 6cm.
Manžety by měly převyšovat formičky asi o 3cm.
Pomeranč omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu.
Bílky a smetanu ušleháme zvlášť, žloutky vymícháme s cukrem a vanilkovým cukrem ve vodní lázni.
Po vychladnutí přidáme 3 lžíce pomerančové šťávy, kůru, likér, šlehačku a sníh.
Krém rozdělíme do formiček a dáme na noc do mrazničky.
Odstraníme manžety, sypeme orestovanými mandlemi, pocukrujeme a ozdobíme mátou, případně i pomerančem.