Kuchařské recepty pro každého

Mražené suflé

Potřebujeme tyto suroviny:
1 pomeranč
4 vejce
200ml smetany ke šlehání
100g cukru
1 vanilkový cukr
40ml pomerančového likéru
cukr na posypání
3 lžíce mandlových lupínků
mátu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z pergamenového papíru vystřihneme manžety asi 30cm dlouhé a 10cm široké.
Každou připevníme na formičku o obsahu asi 1/8 l a průměru 6cm.
Manžety by měly převyšovat formičky asi o 3cm. Pomeranč omyjeme, kůru nastrouháme a vymačkáme šťávu.
Bílky a smetanu ušleháme zvlášť, žloutky vymícháme s cukrem a vanilkovým cukrem ve vodní lázni.
Po vychladnutí přidáme 3 lžíce pomerančové šťávy, kůru, likér, šlehačku a sníh.
Krém rozdělíme do formiček a dáme na noc do mrazničky.
Odstraníme manžety, sypeme orestovanými mandlemi, pocukrujeme a ozdobíme mátou, případně i pomerančem.
Mražené suflé
Mražené suflé