• 200 gramů krevet
• 300 gramů vyloupaných mušlí
• 200 gramů kalamárů
• 1 menší chobotnička
• 300 ml oleje
• 400 gramů rýže
• 1 cibule
• sůl
• pepř
• zelená petrželka
• 1 citron
Mořské plody důkladně opláchneme a uvaříme každé zvlášť.
Vývar z mušlí a krevet si odložíme.
Cibuli nastrouháme nebo nasekáme na velmi drobno, mořské plody nakrájíme.
Dvě třetiny oleje si rozehřejeme a osmažíme na něm cibuli a mořské plody.
V hrnci si rozpálíme zbylý olej, na něm do průhledna osmahneme rýži, zalijeme vývary z krevet a mušlí, přidáme mořské plody s cibulí, přilijeme 2-3 sklenky vody a vaříme dokud voda nenasákne.
Salát necháme vychladnout a podáváme s citronem a zelenou petrželku.