Kuchařské recepty pro každého

Mořský okoun s koprovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 filety z mořského okouna
šťáva z 1 citronu
2 mrkve
2 pórky
sůl
pepř
1 lžíce rostlinného tuku
200 ml rybího vývaru
100 ml bílého vína
100 g másla
1 svazek kopru
plátky citronu na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rybu omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet.
Mrkev a pórek nakrájíme na tenké podlouhlé nudličky.
Rybu osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme na rozehřátém tuku po obou stranách asi 5 minut.
Zeleninu podusíme 5 minut v malém množství osolené vody.
Rybí vývar ohřejeme s bílým vínem a necháme trochu vyvařit.
Pak zašleháme vločky studeného másla a osolíme a opepříme.
Kopr omyjeme, osušíme, až na několik snítek ho jemně posekáme a vmícháme do omáčky.
Při podávání porce ryby přelijeme omáckou, přidáme dušenou zeleninu a ozdobíme koprem a plátky citronu.
Mořský okoun s koprovou omáčkou
Mořský okoun s koprovou omáčkou