• 4 filety z mořského okouna
• šťáva z 1 citronu
• 2 mrkve
• 2 pórky
• sůl
• pepř
• 1 lžíce rostlinného tuku
• 200 ml rybího vývaru
• 100 ml bílého vína
• 100 g másla
• 1 svazek kopru
• plátky citronu na ozdobu
Rybu omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet.
Mrkev a pórek nakrájíme na tenké podlouhlé nudličky.
Rybu osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme na rozehřátém tuku po obou stranách asi 5 minut.
Zeleninu podusíme 5 minut v malém množství osolené vody.
Rybí vývar ohřejeme s bílým vínem a necháme trochu vyvařit.
Pak zašleháme vločky studeného másla a osolíme a opepříme.
Kopr omyjeme, osušíme, až na několik snítek ho jemně posekáme a vmícháme do omáčky.
Při podávání porce ryby přelijeme omáckou, přidáme dušenou zeleninu a ozdobíme koprem a plátky citronu.