• 600 g vepřové plece
• 500 g kysaného zelí
• 1 brambora
• česnek
• 3 cibule
• olej
• sůl
• pepř
• ocet
• kmín
Vepřovou plec nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, smícháme s plátky česneku a kmínem a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.
Do pekáče dáme nakrájenou cibuli a připravené maso, zprudka opečeme, zalijeme šálkem vody a za občasného podlévání výpekem pečeme v troubě do změknutí (asi hodinu).
Kysané zelí slijeme a rozkrájíme.
Na pánvi orestujeme cibuli a necháme zesklovatět, poté přidáme zelí.
Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zahustíme tím zelí a ještě chvíli dusíme.
Nakonec přidáme ocet a sůl podle chuti.
Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.