Kuchařské recepty pro každého

Moravský vrabec

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g vepřového bůčku
300 vepřové plece
sůl
kmín
1 cibule
4 stroužky česneku
voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na malé kousky a dáme do pekáče.
Osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky a nadrobno rozsekaným česnekem.
Podlijeme vodou a pečeme v troubě.
Občas přelejeme výpekem a podlijeme vodou.
Upečené maso výjmeme, štávu vydusíme na tuk, zahustíme moukou, osmahneme rozředíme vodou, rozmícháme a vaříme minimálně 20 minut.
Nakonec procedíme a ještě krátce povaříme .
Podáváme se zelím nebo špenátem a knedlíkem.
Moravský vrabec
Moravský vrabec