Kuchařské recepty pro každého

Moravské kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
4 větší vepřové kotlety
sůl
pepř
hladká mouka
1 moravská klobása
2 vejce vařená natvrdo
1 cibule
hořčice
feferonka
2 plátky sýra Ementál
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kotlety nařízneme ke kosti tak, aby vznikla kapsa.
Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse.
Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy, půl vajíčka, několik tenkých koleček cibule, půl lžičky hořčice, feferonku a půl plátku sýra.
Kapsu spíchneme párátkem nebo jehlou, aby náplň nevytékala.
Naplněnou kotletu obalíme v mouce a smažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje nebo ve fritéze.
Moravské kotlety
Moravské kotlety