Kuchařské recepty pro každého

Moravské koláče

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g polohrubé mouky
120 g cukru
120 g másla
3 ? 4 žloutky
30 g droždí
0,25 l mléka
sůl
citronová kůra
vanilka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z vykynutého těsta naděláme stejně velké kousky, vytvarujeme malé bochánky (jako na buchty) a necháme na válu chvíli vykynout.
Dlaní bochánek zmáčkneme a do středu dáme náplň.
Těsto uzavřeme a přeneseme na pomaštěný plech.
Koláče ještě nabudou, proto je dáme dál od sebe.
Do bochánku (na plechu) uděláme opatrně důlek (nejlépe vařeným vajíčkem), který zaplníme další nádivkou.
Okraje potřeme rozpuštěným máslem a koláč posypeme drobenkou.
Zvolna pečeme ve vyhřáté troubě.
Moravské koláče
Moravské koláče