Kuchařské recepty pro každého

Moravské brambory

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
4 plátky vepřové plece
200 g žampionů
200 ml smetany ke šlehání
1 hermelín
4 stroužky česneku
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce drceného kmínu
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, poklademe na sádlem vymazaný pekáč a osolíme a opepříme.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, položíme na brambory, pokapeme sójovou omáčkou, poklademe plátky čerstvých žampionů, posypeme nadrobno pokrájeným hermelínem a drceným kmínem, zalijeme šlehačkou a pečeme asi 45 minut při 200°C.
Moravské brambory
Moravské brambory