• 500 g mletého masa (vepřové a hovězí)
• malý kousek mrkve
• malý kousek celeru
• 1 rohlík
• 1 vejce
• sůl
• mletá sladká paprika
• asi 2 lžíce hladké mouky
• olej
• vývar
• 4 lžíce kečupu
• 1 dcl vína
• 2 lžíce rybízového džemu
Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme trochou vody a po prosáknutí nadbytečnou vodu vymačkáme.
Přidáme mleté maso, vejce, papriku, sůl, mouku a dobře promícháme.
Ze směsi vytvoříme dvanáct kulatých placiček a krátce je opečeme po obou stranách na oleji.
Medailonky vyjmeme, na oleji osmahneme mrkev a celer nakrájené na tenké nudličky, zalijeme je trochou vývaru, vínem, přidáme kečup, džem a medailonky a dusíme asi čtvrt hodiny (omáčka má být mírně zahoustlá).
Podáváme s různě upravenými brambory.