Kuchařské recepty pro každého

Mleté maso zapečené s vejci

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého masa
8 vajec
3 plátky veky
200 ml mléka
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
špetka tymiánu
mletý pepř
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Veku zalijeme studeným mlékem a necháme rozmočit.
Mleté maso promícháme se solí, a až se začne lepit, postupně přimícháme namočenou veku s mlékem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a tymián, opepříme a necháme chvilku odpočinout.
Pak směs rozetřeme do pekáče lehce vymazaného olejem a uděláme v ní 8 důlků až na dno pekáčku.
Do každého opatrně vyklepneme vejce, pekáč dáme do předehřáté trouby a pečeme při 160°C asi 30 minut.
Mleté maso zapečené s vejci
Mleté maso zapečené s vejci