• 1 větší květák
• 380 g mletého masa
• vejce
• cibule
• sůl
• mletý pepř
• 2 lžíce jemně nasekané petrželky
• mléko
• housku
• máslo na vymazání pekáče
• 350 ml mléka
• 2 lžíce světlé jíšky
• muškátový květ
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Mleté masa promícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí, mletým pepřem, solí, najemno nasekanou petrželkou a na kousky natrhanou a v mléce namočenou houskou.
Vzniklou směs vtlačíme dovnitř mezi růžičky květáku a vložíme do pekáče vymazaného máslem.
V kastrolku připravíme bešamel z 350 ml mléka a 2 lžíce světlé jíšky a ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem.
Bešamelem přelijeme květák a při 180°C v troubě zapečeme dozlatova.