• 800 g vepřového plecka bez kosti
• 200 g čerstvých žampiónů
• 750 ml mléka
• 3 cibule
• 3 stroužky česneku
• 6 lžic sádla
• půl svazku petrželové natě
• sůl
• pepř
• vegeta
• 1 lžíce rozmarýnu
Maso nakrájíme na menší kousky.
Sádlo rozehřejeme v hrnci, přidáme česnak rozetřený se soľou a krátce osmahneme.
Přidáme maso a krátce ho opečeme ze všech stran.
Cibuli nakrájíme na tenké plátky, přidáme k masu a společně osmahneme.
Přidáme očištěné a nakrájené žampióny a zalijeme horkým mlékem.
Přimícháme nasekaný rozmarýn, přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 70 minut.
Potom hrnec odkryjeme a na prudkém ohni za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se vytvoří hustá omáčka.
Nakonec dochutíme solí, pepřem a vegetou.
Podáváme posypané nasekanou zelenou petrželkou.