Kuchařské recepty pro každého

Minutkový telecí řízek

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g telecího plecka
2 lžíce smetany
1 žloutek
40 g másla
sůl
petrželová nať
muškátový květ
olej
hladká mouka
vývar z kostí a zeleniny
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutek s máslem dobře vymícháme, přidáme nastrouhaný muškátový květ, sůl, nasekanou petrželovou nať, umleté maso a smetanu a směs řádně promícháme.
Ze směsi tvoříme oválné placky, které na oleji po obou stranách pomalu opečeme dozlatova.
Opečené řízky vyndáme, tuk zaprášíme troškou mouky, zalijeme vývarem, zamícháme, potom vložíme řízky zpět a ještě trochu podusíme.
Minutkový telecí řízek podáváme s dušenou rýží nebo vařenými brambory.
Minutkový telecí řízek
Minutkový telecí řízek