• 400 g plechovka bílých fazolí
• 400 g plechovka červených fazolí
• 2 větší cibule
• 1 paprika červená nebo žlutá
• 8 stroužků česneku
• 10 dkg uzeného špeku
• 10 dkg vysočiny nebo pálivé klobásky
• 0,5 dcl oleje
• 2 lžíce hořčice
• 8 lžic pálivého kečupu
• sladká paprika
• majoránka
• sůl
• chilli
Rozpálíme velkou teflonovou pánev s olejem, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, paprikový lusk nakrájený načtverečky, osolíme a restujeme 5 minut.
Přidáme uzeniny nakrájené na kostičky a za stálého míchání restujeme 3-4 minuty.
Za stálého míchání přidáme postupně rozmačkaný česnek, lžíci mleté papriky, lžíci majoránky, chilli dle chuti, hořčici, kečup, fazole s nálevem z obou plechovek necháme 5 minut provařit a dochutíme.